diumenge, 19 d’abril del 2015

Els Cargols no tenen històries





Els Cargols no tenen històries
Autor i Il·lustrador: Claude Boujon
(col. Tucan;15)





El Llibre

Aquest és un llibre molt senzillet que ens agrada molt als Donyets del Bosc, de format irrellevant, de cost assequible, de poca presència (hem de buscar amb insistència per internet per trobar-lo) i amb un contingut, entre textos i dibuixos, que podria passar desapercebut amb molta facilitat si no fos per la seva implícita voluntat de plantar brega. Una brega encantadora i encisadora.








A vore, heu sentit mai un bon conte de cargols? Una bona història que tingui un cargol com a protagonista?

La veritat és que sí que n’hi han, els donyets n’expliquem, però també és veritat que hi ha moltes més històries de ratolins, de conillets o de reis que no pas de cargols... i d'això és del que es queixa, precisament, el narrador d'aquest conte!! Un cargol vermell que aconsegueix reunir, en aquest relat, a un cargol rere l'altre, amb el simple objectiu d'anar explicant-los les sorprenents aventures que els passen als altres éssers, demostrant així que, mentre gats amb botes, conills, gripaus, bruixes, etc.. han merescut variades narracions servides amb il·lustracions de tot tipus, els cargols encara esperen que algú els prengui el punt de mira literari o gràfic.
Per això val aquest llibre: per poder explicar la innocent història dels qui no tenen històries. I encara creguem que val per més, com, per exemple, per llegir, admirar, vibrar i apassionar-se, amb cadascuna de les boniques contarelles que explica el cargol narrador. He d'advertir que són unes contarelles no gens banals...



... i hem de dir que quan aquest llibre es va publicar, alguns “didactistes” hi van posar peròs per la seva corrosiva càrrega humorística... val la pena aconseguir-lo, encara que sigui un llibre vell.










L’autor







Claude Boujon(1930-1995), prestigiós il·lustrador francès, va dirigir durant molts anys una editorial que publicava revistes per a nens. Al 1972 es va dedicar per complet a l'art: pintava, il·lustrava, esculpia i feia teatre. Ha publicat més d’una vintena de llibres.











La BiBLiOtEcA DeL BoSc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ALIMENTA ELS SOMNIS