dilluns, 21 de gener del 2013

Història d'una Cançó: Abiyoyo i Pete Seeger, el iaio del folk.

Encara hi ha gent que creu en el poder dels contes i la música per a millorar aquest món. Jo crec. Bàsicament un dels secrets de la màgia és pensar que no hi ha res impossible, que qualsevol cosa que desitges de veritat pot acomplir-se, això sí, sempre que el teu desig siga clar i transparent com l'aigua.

Hi ha una història que m'agrada molt contar, és la història del gegant Abiyoyo, a molts de vosaltres ja us la he contat en el vostre aniversari o tal volta en les festes del teu poble. Aquest conte parla del poder de la música i com va lligada a la màgia, segur que haveu trobat persones que no creuen i pensen que la música és un fàstic, aquest conte és la prova de que no és cert.

Sabeu de qui és la història d'Abiyoyo?. En Xesco Boix en va fer una versió, però li la va ensenyar en persona un tal Pete Seeger, i al mateix temps en Pete la va treure d'un conte tradicional africà. Aquí us deixo al iaio Seeger que us conte la història, està en anglès, però aquest home transmet només amb la seva veu tota la màgia del conte.

1 comentari:

ALIMENTA ELS SOMNIS