dimecres, 7 de maig del 2014

El Peix Irisat


Escrit i il·lustrat per Marcus Pfister


" Irisat és el peix més bell de l'oceà,
amb les seves precioses escates de mil colors.
Però malgrat la seva bellesa se sent molt sol.
Per què els altres peixos no volen jugar amb ell?"



El llibre



Aquest conte ens explica la història d'un peix, però no d’un peix normal, no... és el peix més bonic del mar, ja que el seu vestit d'escates porta tots els colors de l'Arc de Sant Martí. Els altres peixos admiraven les seves escates tornassolades (l'anomenaven " El Peix Irisat"), tots el cridaven per jugar, però ell passava sempre de llarg, callat i orgullós, mentre es dedicava a lluir les seves escates.
Un dia un peix petit  li va demanar una escata lluenta i el peix Irisat li va dir: “Però tu què t'has pensat?? Que et regali una escata?? Vinga!! Fuig!!!”... i el peixet va fugir a corre cuita tot espantat, i ho va explicar a tots els seus amics. A partir d’aquell dia ningú va voler jugar amb ell. I clar, de què li servien llavors les escates lluentes, si ja no les admirava ningú?...




Al final del conte el peix Irisat els hi regalà a cadascun dels peixos una escata, de tal manera que, finalment, només li va quedar UNA sola escata lluenta... però es va sentir el peix més feliç, estava feliç com mai ho havia estat!!!

Aquesta història és senzilla però d'una profunditat aclaparadora, és molt recomanable per treballar amb els nens els valors. I als adults ens pot fer pensar, pensar en lo important que és tenir amics per compartir les coses... de què ens val tenir moltes coses materials si no podem gaudir-les amb els amics? I és que, al final, la felicitat no és una meta... és un camí.








L’Autor.





MarcusPfister, va néixer a Suïssa, on va estudiar disseny gràfic i il·lustració de llibres infantils, El Peix Irisat ha rebut varis premis  i ha estat traduït a més de 80 idiomes, venent més de 15 milions de còpies arreu del món. L'autor ha fet vàries històries amb aquest peix com a protagonista, arribant a convertir-se en una sèrie animada de televisió que s'està emetent als Estats Units.







The rainbow fish movie









LA BIBLIOTECA DEL BOSC DEL DONYET


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ALIMENTA ELS SOMNIS