dijous, 29 de maig del 2014

TEO




Les Aventures D’en Teo

Transmetre els valors positius que volíem ensenyar als nostres fills
va ser la base per a construir el món d’en Teo”



La col·lecció

Qui no ha vist mai un conte d’en Teo? Qui no coneix aquest nen pèl-roig?... El Teo és un personatge infantil molt conegut pels nens i pels que no som tant nens, que ha estat present en la infància de moltes generacions. Tot i la seva aparença d’un nen de quatre anys, en Teo va néixer a Barcelona ara fa ja uns quants anys, al 1977... ha plogut molt des de la publicació dels seus primers llibres. Actualment te més de 150 llibres publicats traduïts a més de 15 idiomes, quina passada!!

També te una sèrie de dibuixos animats per a TV que narra les seves aventures! Voleu saber quines van ser les primeres? “Teo va en tren”, “Teo va ne vaixell”, “Teo va en avió”.





Els nens es senten molt identificats amb aquest personatge perquè els encanta veure unes il·lustracions que representen la vida quotidiana amb família, amb els pares, amb els germans... vida quotidiana a on per la visió d’un nen anar al zoo te la màgia de les petites coses. Això que, per desgràcia, sembla una mica perdut a la societat actual.

Són textos i il·lustracions molt propers per els infants, jo encara recordo la màgia de pujar a un tren per primera vegada! Va ser com el conte d’en Teo!!




Com a professional de la educació crec que en Teo és i serà, perquè ha trobat una forma de transmetre la essència de la infantessa. Voleu saber una curiositat? Si fullegeu el conte d’en Teo i el seu aniversari podreu descobrir que dins el conte apareix un nen llegint un conte d’en Teo. A ulls d’avui seria una estratègia de màrqueting, a ulls del donyet i a ulls d’un nen és màgia en estat pur.






Les autores


Sota el pseudònim de Violeta Denou, tres dones (mares totes elles) van ser les responsables de donar vida a en Teo. Però qui són? Doncs les conegudes il·lustradores: Assumpció Esteban, Carlota Goyta i Ama Vidal. Totes elles han guanyat diferents premis.












LA BIBLIOTECA DEL BOSC DEL DONYET






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ALIMENTA ELS SOMNIS