dimarts, 7 de febrer del 2017

La Companyia Encaixats





Existim perquè és necessari. La gent ens troba per casualitat, de vegades sense saber-ho. Actuem per a tots els ulls i orelles sense discriminació. Ocupem tot tipus de llocs: carrers, descampats, patis de veïns, ciutats i pobles... Fins i tot és possible algunes vegades trobar-nos a boscos i camps. Ens diuen que som de carrer, és el nostre escenari, el nostre “ring”, la nostra elecció, sembrem i cultivem l'art al carrer.
En aquests dies, quan el mercat ho ocupa tot, quan se'ns provoca per fer-nos murmurar i posar-nos aclucalls, quan crivellen la cultura amb impostos (21%), reivindiquem alt i clar que hi ha coses a veure, a compartir, a conèixer... centenars de festes i esdeveniments, milions d'artistes, milions d'espectadors, i en algun lloc, alguna cosa de nosaltres.
Reivindiquem el dret a viure del nostre ofici. Creiem que l'art i la cultura poden salvar el món.

L'ànima de la companyia som en Juanvi Quiles  d’ El Donyet Contacontes i en Joan Reverté de l'Invisible Titelles,  junts hem creat la companyia "Encaixats" per portar a terme tots aquells projectes que no encaixen a nivell personal dins del nostre tarannà habitual. 
També volem barrejar ingredients: titelles, dansa, arts plàstiques, música... I estem oberts a tots aquells artistes de qualsevol disciplina artística que vulguin col•laborar per fer quelcom junts.

La "Companyia Encaixats" vol ser el laboratori on experimentar noves fórmules, nous projectes, i obrir nous camins. 

A "Encaixats" a més volem dur a terme un projecte de dinamització cultural - festiva, nosaltres l'anomenem "l'Oficina",  per organitzar esdeveniments i festes a mida (molt grans, moolt grans, mooolt grans o bé molt petites, molt petites, molt petites) i tot allò que ajudi a dibuixar somriures per tot arreu...

Els nostres espectacles:



"El petit gran món dels germans Lambe" està compost per micro-espectacles de titelles i ombres xineses de tres minuts aproximadament de durada cadascun  i  per a tres únics espectadors cada representació, fent passis un rere l'altre durant una jornada (un matí, una tarda, un dia sencer...). Tot això complementat amb una  performance exterior  per part dels actors ("Germans Lambe") per atraure públic i/o  entretenir l'espera. Tot guarnit  amb  una decoració  i  vestuari de l’època victoriana. Els espectacles que es representen van en consonància amb el tipus de públic que hi assisteix. Divertits, originals i entretinguts. També per infantils disposem de contes clàssics com: "La caputxeta vermella", "Els tres porquets"...  
Existeix la possibilitat de fer espectacles per encàrrec (presentacions de productes com si fos un espot publicitari).



Aquest és el nou espectacle de la Companya Encaixats ens em inspirat en histories, contes i llegendes per fusionar-les en una de sola. D'una banda, una antiga història sobre l'últim rei dels zulus, conegut com Shaka “El Lleó”. La llegenda diu que Shaka no va morir, sinó que simplement dorm i despertarà algun dia. El cantant Pete Seeger l'explica en la gravació d'un concert en directe com introducció a la canço " Wimoweh" (una distorsió de la lletra zulu, Uyimbubé, que vol dir: "ell és el lleó"), és la més famosa cançó africana de tots els temps. Uyimbubé es va gravar pel seu compositor Solomon Linda, i el seu grup The Evening Birds. Al llarg dels anys, ha estat cantada per més de 150 cantants, i usada en unes 18 pel·lícules, es va convertir en un gran èxit internacional.
D'altra banda trobem la faula "El ratolí i el lleó" d'Isop (segle VII aC), faulista grec. Segles més tard va ser reescrita entre uns altres, per Jean de la Fontaine o Félix María Samaniego i és tant popular que ha estat objecte de nombroses adaptacions literàries i artístiques. De la mà de “la Companyia Encaixats” s’ha convertit tot plegat en un divertidíssim espectacle musical en viu i en directe. Utilitzant musiques i cançons folklòriques, clàssica i d’altres composades exprés. Així que titelles i música compartint escenari! 

Alba Solé: piano, percussions i veu
Aina Roigé: violí, percussions i veu
Joan Reverté: manipulació titelles, actor i veu
Juanvi Quiles: manipulació titelles, actor i veu
Helena Garcia: construcció dels titelles





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ALIMENTA ELS SOMNIS