dijous, 20 de març del 2014

El elefante y la Margarita



El elefante y la margarita

Escrit per Emilio Ángel Lome
Il·lustrat per Luís San Vicente
Diego Pun Ediciones, 2010



Tres moralejas hay en este cuento,
si lo lees comprobarás que no te miento..."





El llibre

Aquest conte ens narra, amb vers, una història d’amor entre una petita i bonica margarida i un gran i poderós elefant. És un conte molt bonic, que ens explica què pot passar quan no fem cas al cor i ens deixem portar pels dubtes i la por.
Les il·lustracions són plenes de colors i formes, seguint harmònicament els versos que teixeixen la faula.
Després de llegir-lo m’he sentit molt identificat, crec que tots alguna vegada hem sigut com l’elefant, i en altres ocasions hem fet de margarida... però de ben segur que a tots els que fullegin el llibre, si tanquen els ulls i escolten dins seu, podran veure com retumtumtumba el seu cor.
I és que, el pobre elefant, sabent que el seu cor retumtumbaba per la petita margarida, va caure amb els dubtes que porta la por i va esfullar la flor, sense adonar-se que estava fent mal a la seva estimada.






Quantes vegades fem mal a la gent que més ens estima? I moltes vegades ho fem a la que nosaltres més estimem. Un conte que ens fa reflexionar i adonar-nos que l’amor és possible, que hem de saber escoltar el cor i deixar-nos portar, i que a la gent que estimem la hem de cuidar. I si resulta que som margarida, també hem de pensar que hem d’anar en compte i no deixar-nos xafar per cap elefant... això si, jo sóc dels que creuen que no tots els elefants són tan animalots ni totes les margarides tan floretes.

Com molt bé diu el llibre:


 “En l’amor, l’actitud essencial és el valor”.






Els autors

Emilio Ángel Lome, es considera a sí mateix un “niñólogo tejedor de alas”. Què bonica definició, màgica i clara. Aquest gran teixidor d’ales viu a Mèxic, a on aprèn les tradicions curatives dels indígenes maies. És fundador i president honorari de la República Itinerant de Apapachonia, i te una frase molt bona, una frase que tots els que vivim al Bosc del Donyet compartim i fem nostra: “Creo que los cuentos son la medicina para sanar el corazón del Mundo”.


Emilio Ángel Lome


Luis San Vicente, és un il·lustrador de llibres infantils, revistes i inclús ha fet algun que altre vídeo. Malabarista de textures, colors i formes, sempre barrejant el passat amb el futur, però mai oblidant les seves arrels mexicanes. Autor i coautor de molts llibres publicats a Mèxic, USA i Veneçuela. Molts dels seus gravats han estat exposats a Mèxic, Bolonya, Tokio i Seúl.




Luis San Vicente



             ReTuMtuuMTuuuuuuuuM!!!!!!!!



La Biblioteca del Bosc del Donyet




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ALIMENTA ELS SOMNIS