dimarts, 10 de juny del 2014

Colors de Festa




Colors de Festa
Autor-Il·lustrador:  Armand



El llibre

Com ja sabeu els Donyets del Bosc sempre anem buscant nous llibres per la nostra biblioteca, busquem aquells que ens agraden i que creiem que són especials, que tenen quelcom que els fa únics.

Aquesta setmana el que us presentem és molt original, no és un llibre... o si? Tot depèn sempre del vidre amb el que ho mirem!!





Des de la Biblioteca delBosc considerem que encaixa molt bé a la nostra col·lecció, el tarannà de l’il·lustrador ens agrada i el veiem com un cant a la creativitat.

Es tracta d’uns quaderns per pintar, tenen 16 pàgines plenes de il·lustracions amb blanc i negre per a que es puguin omplir de colors mentre gaudim de la cultura popular. Personalment, com a educador infantil, puc dir que les il·lustracions són molt adequades per els nens, atractives visualment, simples però plenes de màgia... tots els nens podran reconèixer a la figura o personatge que representen: La Cucafera, Els Diables, Els Castellers, etc.




Però... no us penseu que sols està el quadern del Seguici de Santa Tecla! En aquesta col·lecció també podem trobar els quaderns per pintar de les festes de Valls, Montblanc i Reus!!!!!




El creador d’aquests quaderns els defineix així:



“Són uns quaderns molt especials. Fets i pensats per petits, mitjans i grans, amants de la cultura com el meu fill que xalen amb la música,
 la xerinola i el seguici popular de la seva ciutat”






Crec que és molt recomanable per a col·legis, escoletes, etc... i com no, també per a casa!!

Jo sempre al l’escoleta, al inici de curs i en ple període d’adaptació (amb la festa major de Tarragona al carrer), introdueixo activitats que giren al voltant de la temàtica de Santa Tecla. Aquestes activitats resulten atractives pels nens ja que, a banda del interès que puguin tenir totes les bestioles i personatges del seguici que veiem a la classe (en fotos, cartells , dibuixos, etc…) els nens se n’adonen que tot l’ambient, que la música que escolten i que les danses que ballen no són tan sols activitats de l’escola, sinó que la festa es viva al carrer i a les seves cases.


A aquestes alçades del curs els nens es fascinen encara cada vegada que veuen una imatge del seguici, i és per això que crec que aquestos quaderns són una eina per a educadors, pares i mares... per al nen son atractius i divertits i poden dissenyar el seu propi conte de colors, deixant que la creativitat de cadascú pugui desenvolupar-se lliurement.






L’autor




L’Armand treballa com a  il·lustrador professional des de l'any 2002 al camp editorial. L'any 1998 va finalitzar el segon grau d’Arts Gràfiques com a Tècnic Especialista, professió que mai va exercir. La seva formació oficial com a il·lustrador va començar al Centre d'Art i Disseny Escola Massana amb el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració. En finalitzar els estudis va començar a treballar en una empresa però va seguir formant-se amb altres cursos (com el d’Il·lustració Creativa a l’Escola Eina de Barcelona), per a poder dedicar-se únicament al que li agrada: crear i dibuixar. 








La Biblioteca del Bosc del Donyet


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ALIMENTA ELS SOMNIS