dijous, 30 d’abril del 2015

L’Escola Municipal de Música d’Altafulla












L’Escola Municipal de Música d’Altafulla va començar la seva tasca educativa el 1992 al carrer de la Mainada s/n amb 30 alumnes i 1 professor.
El curs 2007-2008 es va traslladar a les noves instal·lacions del carrer Sant Antoni Abat número 11, al costat del casal La Violeta.
Actualment hi ha uns 190 alumnes i 11 professors i es fan classes de llenguatge musical, coral, piano, percussió, violí, violoncel, baix elèctric, guitarra, gralla, arpa, saxo, clarinet i flauta travessera.
L’escola també compta amb tres orquestres, dos combos i diversos conjunts de cambra.






Allí ferem una sessió de contes musicats, sempre he pensat que contar contes és una cosa molt beneficiosa tant per als petits com per als adults.
Els contes donen lloc a la imaginació i afectivitat dels nens. Avui en dia, les paraules « Hi havia una vegada...» encara provoquen efectes màgics en els petits sense efectes especials projectats en una pantalla geganta. Sense imatges animades amb les més modernes tecnologies. Només amb la paraula i el seu misteriós encanteri, el conte oral exerceix un poderós i gratificant influx sobre qui ho escolta, especialment si es tracta d'un nen. 









 Els contes amb titelles centren l’atenció dels nens tant per la seva riquesa visual, com per les cançons, onomatopeies i altres recursos de so... tot plegat fa que la interacció amb els nens estigui molt present durant tota l’actuació. Els contes estimulen la seva imaginació, però també serveixen per treballar altres aspectes com aprendre a escoltar, la paciència (saber esperar el desenllaç), respectar el torn de paraula, etc...



I he pogut gaudir d'una gran col.laboració, dos meravelloses persones que m'han acompanyat en aquesta aventura, gràcies pel vostre temps i pel vostre art!!


Gràcies Fabi i gràcies Migue!!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ALIMENTA ELS SOMNIS