dilluns, 12 de gener del 2015

“Donyet Contacontes: Institut Ferran Tallada de Barcelona"


Gràcies Institut Ferran Tallada per tant bonic post!!! Per a mi va ser un plaer compartir la meva experiència.
Mil gràcies!!!




Ens diu en DonyetEls contes permeten als infants canalitzar emocions, pensaments, sentiments. La màgia dels contes transporta als nens a mons imaginaris, els fan viure aventures i també els hi transmeten valors com l’amistat, el valor, l’esforç…”. I és que els contes van molt més enllà que l’entreteniment i han de ser un recurs gens rutinari, ans el contrari, el valor educatiu dels contes els fa un recurs imprescindible que educadors/es hem de conèixer i valorar.

Els infants aprenen jugant, i els contes donen molt de joc!

Tant és així que el passat mes, al CFGS d’Educació Infantil, i des del MP05 Expressió i Comunicació, vam convidar a en Donyet Contacontes (Juanvi Quiles Pous). Venia amb la seva maleta, i com bé anuncia, “a cada maleta, un conte”, i ens va sorprendre i emocionar amb els contes, els seus titelles i, sobretot, compartint la seva experiència i el seu entusiasme per la literatura infantil.

Ens hem endinsat amb atenció, sorpresa, complicitat i molts somriures en el conte del Drac Puff…

foto eduinf 1

Hem conegut els seus titelles i ens ha donat moltes idees pel taller que estem realitzant.

foto eduinf 2.jpg

En Donyet ens ha recomanat una mà de contes i, com diu en Joan Carles Mèlich, “els llibres s’han d’olorar, s’han de tocar i fins i tot s’han d’abraçar”, i això hem fet! Aquí us deixem un tastet d’alguns dels llibres que hem descobert:


foto eduinf 3.jpg

I, sobretot, un/a educador/a ha de conèixer i saber els contes clàssics i fer la lectura imprescindible de Giani Rodari “Gramàtica de la fantasia”:

foto eduinf 4

I per últim…En Donyet ens ha sorprès una vegada més… Voleu escoltar un conte? Aquí en teniu l’enllaç. Potser també el podreu cantar…

foto eduinf 5.jpg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ALIMENTA ELS SOMNIS