divendres, 21 de febrer del 2014

EL CARAMBA






El Caramba
Escrit i Il·lustrat per Marie-Louise Gay
Col·lecció Gats

El llibre

El Caramba semblava un gat normal i corrent. Tenia el pèl suau i la cua, llarga i tota de ratlles. Menjava peix. Miolava. Feia bones passejades. Malgrat tot, el Caramba no era com els altres gats: no sabia volar.”

Així comença aquest conte. Una història tendra i divertida alhora, amb un gat, el Caramba, com a protagonista. Al llarg de les seves pàgines comprovem que el Caramba es capfica en voler ser com els seus companys gats, grans voladors, però fracassa una vegada rere altra. La Pòrcia, una truja que és la seva amiga fidel, l’intenta convèncer que volar no és tant important, però el Caramba, ignorant les paraules de consol de la seva amiga, finalment decideix arriscar-se i intentar volar.

Quin final més bonic quan el Caramba comprova que no sap volar, però en la seva arriscada aventura descobreix que te una qualitat diferent que cap dels seus companys gats tenen... i que precisament això el fa únic!



L’autora

Marie-LouiseGay (Quebec 1952) és una escriptora i il·lustradora infantil de prestigi a Canadà. El seu conte ha estat traduït a més de 15 llengües i ha estat guardonada amb els premis Marilyn Baillie Picture Book i el Ruth and Sylvia Schwartz Award. També va quedar finalista del Premi Hans Christian Andersen. Després de l’èxit de El Caramba, l’autora ha publicat un segon llibre amb més aventures d’aquest gat.






La Col·lecció Gats

Aquesta col·lecció ha reunit els millors llibres il·lustrats de diferents autors i de diferents països, amb un clar nexe en comú: el protagonista en tots els casos és un gat. Tant per aquells a qui agraden els gats com per aquells que els hi teniu al·lèrgia, aquest conte us farà passar una estona inoblidable al costat dels més lectors més menuts.





Qui no ha volgut en la infantessa ser igual que els companys? Fer gols com el millor futbolista de la classe, cantar com aquella nena de la coral, dibuixar tant bé com aquell altre... inclús ser tant alt o tan fort com altres nens. El gat Caramba aprèn a valorar-se perquè descobreix que ell també te alguna cosa especial. Ajudem als petits a descobrir allò que els fa tant especials i els estarem ajudant a desenvolupar la segurat i la confiança en ells mateixos.



Com diria el Caramba... Miaaauu!! Que gaudiu del conte!! Miaaaauu!











La biblioteca del Bosc del Donyet


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ALIMENTA ELS SOMNIS