dimecres, 11 de juliol del 2012

El Donyet en Roda de Barà. Gràcies Daniela

Segur que haureu escoltat el nom de Roda de Barà, és un lloc mil·lenari. En aquest lloc fantàstic hi ha un arc de centenars d'anys, segur que no ho sabeu, però aquest arc és màgic, diuen que el van construir uns senyors que s'anomenaven romans per a que els mags dolents no entraren en les seves terres. Cada cert temps, ningú sap quants, potser cent o dos cents anys, potser cada any, un donyet de les terres del sur ha de pujar a Rodà de Barà per assegurar-se que l'arc continua ben cuidat. 

Per sort les bones gents d'aquell paratge ho fan molt be, però no és suficient, per a que l'arc sigui més fort i els habitants més feliços, el donyet ha de passar una estona en casa d'un nen i els seus amiguets per fer-los riure i passar-ho d'allò més be, i les seves rialles i la seva felicitat allunyaran tot allò dolent molt i molt lluny. Aquesta vegada va ser Daniela, una nena molt maca, l'encarregada de reunir uns quants amiguets en una casa que va fer el seu avi amb encanteris que li explicaren els donyets ja fa molt de temps. 



El Donyet els va explicar històries, paraules màgiques i trucs que només el donyets saben, amb globus de molts colors i formes increïbles, i amb un drac que parla. I així gràcies a Daniela, la bona gent de Roda de Barà serà feliç per molts anys més.


Potser no ho sabeu... sh sh sh sh sh... no ho digueu a ningú... el donyet va portant la seva màgia per tot arreu, potser demà sigui el teu dia, tal volta en la teva casa, potser en la d'un amiguet. Segur que torna a Rodà de Barà, sh sh sh sh, no ho digueu a ningú... avui m'ha contat el Donyet que qui millor s'ho va passar va ser ell. De part del Donyet, moltes gràcies Daniela.


3 comentaris:

ALIMENTA ELS SOMNIS